Publicaties

Contract voor crowdmanagement gegund aan Crowd Safety Company

← Terug naar verhalen 03 September, 2024

Eind augustus heeft ProRail het contract voor het crowd management op Amsterdam Centraal gegund aan Crowd Safety Company (CSC). Het contract loopt tot het einde van de verbouwing.

Alle foto's bekijken?

Ga naar de doka

Grootste verbouwing ooit

Op Amsterdam Centraal vindt momenteel de grootste verbouwing in de geschiedenis van het station plaats. Hiervoor gaat ProRail de komende jaren steeds andere delen van het station afsluiten. Reizigers merken dit nu al. ProRail heeft daarom extra crowdmedewerkers ingehuurd om reizigers de weg te wijzen. Daarmee bevorderen we een vlotte en veilige doorstroming. De medewerkers van CSC zullen nauw samenwerken met de collega’s van NS op het station.

CSC is partner op het gebied van crowdmanagement en veiligheid. CSC heeft veel ervaring op het gebied van crowdmanagement van grote evenementen. Het CSC-team bestaat uit professionals met brede ervaring op het gebied van beleidsmatig werken en operationele aansturing. In de uitvoering werken klantgerichte crowdmedewerkers die crowdmanagement en veiligheid hoog in het vaandel hebben.

 

Verbouwing van Amsterdam Centraal

ProRail werkt de komende jaren aan het spoor en aan het station van Amsterdam Centraal. Deze werkzaamheden zijn nodig om meer ruimte voor reizigers te creëren in het station, en om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden. Het station wordt te klein. Het aantal reizigers groeit de komende jaren naar verwachting van 200.000 reizigers nu naar 275.000 reizigers in 2030.

Op dit moment werkt ProRail op veel plekken op en rond het station. Zo verbouwt BAM momenteel de entree van de westelijke reizigerstunnel en renoveren zij de oude stalen brugconstructie onder een deel van het station. Dura Vermeer vervangt de spoorbrug over de Oostertoegang, terwijl Strukton al het kabel- en leidingwerk verlegt bij de oostelijke reizigerstunnel in het station. Een ander team van Strukton bouwt de vrije kruising van de sporen op de Dijksgracht. Kijk voor foto’s en video’s van het werk op prorail.nl/amsterdam

Direct bij de bron

Benieuwd naar het originele artikel? Klik hier